Sinds de start in 2017 en de direct uitverkochte eerste editie is Amsterdam Wine Festival een begrip in Amsterdam en omstreken. Twee keer per jaar, in maart/april en september, worden de oogstfeesten van het noordelijk en het zuidelijk halfrond gevierd.
Tijdens het Amsterdam Wine Festival worden de wijnpartners gesegmenteerd naar land en gecomplementeerd met bijpassende gerechten van talentvolle chefs en foodtrucks. Van 28 t/m 30 maart en 4 t/m 6 april spelen wijnen uit onder andere Zuid-Afrika, Argentinië en Nieuw-Zeeland de hoofdrol. Tijdens de oogstfeesten van het Noordelijk halfrond in september zijn dat meer de klassieke wijnen zoals Frankrijk en Italië, maar ook minder bekende landen als Moldavië.
Het eten word bemand door lokale helden. Eten wordt toegespitst op de culturen uit de verschillende regio’s. Braai uit Zuid-Afrika, kangoeroe uit Australië en typische asado gerechten uit Zuid-Amerika. In september staan de klassieke gerechten uit Frankrijk, Italië en Spanje op de kaart.
Met het grootste en meest diverse wijnaanbod van Nederland en 35.000 bezoekers per jaar is het Amsterdam Wine Festival het leidende wijnfestival in Nederland.
Chefs in het Bos
Events
Chefs in het Bos
Date: to be announced
Locatie
To be announced
Bezoekers
15.000 bezoekers per jaar.